Anabole steroïden

Posted by on December 22, 2016 . .
Algemene beschrijving
 
Anabole steroïden (anabole steroïden) - drugs gesynthetiseerd op basis van het mannelijke geslachtshormoon testosteron.
 
De meest voorkomende anabole steroïden onder andere drugs, zoals: Retabolil (synoniemen: nandrolon decanoaat, Deca-Durabolin, Turinabol Depot, Nortestosterondekanoat, Fenobolin (Nerobolum, Turinobol, durabolin, nandrolon-fenylpropionaat) Silabolin, methandrostenolone (Nerobolum, Dianobol, Metandinon ) Metilandrostendion (Methandriol, Metasteron)
Synoniemen en jargon namen: o Russisch: anabolen, AC, voedsel
Steroïden - stoffen van dierlijke of plantaardige oorsprong met hoge biologische activiteit en reguleren vitale processen in dieren en mensen. Door steroïden zijn opgenomen in het menselijk steroïde alcohol cholesterol, cholinezuur, enz. De groep van steroïden behoren ook de zogenaamde hartglycosiden -. Herbal stoffen uit planten vingerhoedskruid en lelietje-van-dalen.
 
Door anabole steroïden zijn geneesmiddelen gesynthetiseerd op basis van het mannelijke geslachtshormoon testosteron in het lichaam die verantwoordelijk is voor de vorming van een gespierde mannelijke figuur (de zogenaamde androgene effect).
 
In de geneeskunde, deze groep van geneesmiddelen die in de revalidatie periode na ernstige ziekte en letsel, waardoor de totale uitputting van het lichaam, en de genezing van wonden en brandwonden versnellen.
 
Anabole vergemakkelijken absorptie van stoffen die nodig zijn voor celgroei, waardoor gewichtstoename en een toename van spierkracht stimuleren. Deze eigenschap is de basis van een brede vnemeditsinskogo gebruik van anabole steroïden in de sport geworden.
Het gebruik en de effecten
 
Methoden voor het gebruik:
Anabole steroïden vervaardigd doseringsvormen voor orale toediening - in de vorm van tabletten of intramusculaire injectie - als oplossingen.
 
actie:
Het belangrijkste effect van anabole steroïden effect versterken de stofwisseling en het ontwikkelingsproces, die naar het organische weefsel te vormen. Hierdoor worden ze genoemd gebouw hormonen. Uitstellen lichaam kalium, fosfor en zwavel, noodzakelijk voor de synthese van eiwitmoleculen, steroïden stimuleren de productie van eiwit in het lichaam.
 
Op moleculair niveau de moleculen androgene anabole werking door het feit dat de cel binnendringt, het bindt aan de androgeenreceptor, activeren. Op zijn beurt, een receptor inwerkt op bepaalde gebieden van DNA-moleculen, begint de informatie over wat voor eiwit wordt geproduceerd. Zo steroïden worden "gedwongen" hard cel spiereiwitten produceren, hetgeen bijdraagt ​​tot een toename van de spiermassa.
 
De werkzaamheid en duur van de blootstelling aan de steroïde is afhankelijk van de chemische structuur van een bepaald geneesmiddel. Bijvoorbeeld, het anabole effect van een enkele injectie fenobolina opgeslagen tot twee weken, en de injectie van de sterkste geneesmiddelen in deze groep - Retabolilum het lichaam beïnvloedt binnen drie maanden.
 
Schade en Afhankelijkheid
 
De meeste anabole steroïden hebben voornamelijk hepatotoxische eigenschappen - dat wil zeggen een negatieve invloed op de werking van de lever. Daarom worden deze geneesmiddelen doorgaans in combinatie met geneesmiddelen die het werk van het lichaam te verbeteren. In het algemeen regelmatige steroïde hormoon bevordert evenwichtsstoornissen in het lichaam die kunnen leiden tot veel pathologieën. Bij mensen, kunnen ze worden uitgedrukt in verlaging spermaproductie, impotentie, en de ontwikkeling van prostaattumoren. Bij vrouwen kan de menstruele cyclus te veranderen, groeien grof spieren en stem manifest lichaamshaar van de mannelijke soort, etc. kan bijzonder gevaarlijk regelmatig gebruik van steroïden door tieners: oa soms voortijdige beëindiging van de groei.
 
Bovendien, als het hypertrofe spierontwikkeling en in verband met een toename van de belasting, bestaat het gevaar van scheuring van ligamenten en pezen.
 
Wat afhankelijkheid anabolen, die een versterkende werking op het lichaam, waardoor ernstige psychologische verslaving. Het niet om ze te ontvangen na langdurig gebruik kan leiden tot diepe depressie van de patiënt.
 
Diagnose en behandeling
 
Symptomen van een overdosis anabole steroïden kan zich manifesteren misselijkheid, braken, duizeligheid, hoge bloeddruk, hartafwijkingen, evenals verlies van eetlust, toegenomen agressiviteit en prikkelbaarheid.
Last update: December 22, 2016