Steroïden en hun impact op het menselijk lichaam

Posted by on December 22, 2016 . .
Anabole steroïden zijn zeer effectief voor meer bewegen en spiergroei. Het is ook heel gebruikelijk om steroïden te gebruiken voor medische doeleinden. het vaakst gebruikt steroïden door bodybuilders en atleten die behoefte hebben aan een grote spiermassa, maar ook jongeren die willen spectaculair om naar te kijken en de aandacht van het andere geslacht aan te trekken. Maar is het veilig om ze te gebruiken, hoe de atleten die willen spiergroei te versnellen denken? Hoe steroïden invloed op het menselijk lichaam en omkeerbaar zijn de gevolgen van het gebruik?
 
Steroïden - zijn biologische verbindingen die gewoonlijk zijn afgeleid van de geslachtshormonen testosteron en dihydrotestosteron, die een zeer sterke invloed op het menselijk lichaam. Momenteel zijn er meer dan 100 soorten van steroïde die beschikbaar zijn in tabletvorm of in injecteerbare vorm.
 
Het medisch gebruik van steroïden
Voor medische behandeling voorschrijven met steroïden voor kanker, AIDS, astma, bepaalde hartziekten, hormonale disfunctie. Steroïden hebben een uitgesproken anti-inflammatoire werking dat een snelle genezing van wonden bevordert, verlichten ontsteking, oedeem en normalisatie van het menselijk immuunsysteem. Ze helpen ook om de stofwisseling te reguleren en controleren van het niveau van elektrolyten in het bloed. Het gebruik van steroïden onder medisch toezicht uitgevoerd en het risico van bijwerkingen wordt verlaagd tot bijna 0%
 
Niet-medische gebruik van steroïden
Steroïden testosteron vormen meestal gedeeltelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een organisme, vooral bij jongeren. Ze hebben een androgene werking in verband met wijzigingen in de primaire en secundaire geslachtskenmerken, zoals het veranderen van de stem, de groei van lichaamshaar, spierontwikkeling en botgroei. Steroïden, krijgen in cellen te activeren specifieke genen die verantwoordelijk zijn voor de creatie en het gebruik van het eiwit. Dientengevolge alle eiwitten besteed aan de ontwikkeling en toename van spiermassa mens. Aangezien het gebruik van steroïden bij atleten plaatsvindt zonder controle en in doses die tien maal hoger dan de wettelijke, risico van bijwerkingen zo hoog als 70% zijn. Mensen gebruiken constant steroïden, zeven keer meer kans om leverkanker tienmaal meer ziekten van het cardiovasculaire systeem, vijf keer zoveel ziekten van reproductieve natuur, vele malen geestesziekten en psychische stoornissen dan mensen die geen steroïden gebruikt.
 
Bijwerkingen van korte-termijn gebruik van steroïden:
Acne, testiculaire atrofie, verminderde productie van zaadcellen, gynaecomastie, hoge bloeddruk, een verhoging van het niveau van de slechte cholesterol, vergrote prostaat, verslechtering van de leverfunctie, een ongerechtvaardigde agressie.
 
Bijwerkingen van langdurig gebruik van steroïden:
Hepatitis en cirrose, neurologische problemen, lethargie, met de afschaffing van het gebruik - obesitas, agressie.
 
Aanhangers van het gebruik van steroïden wordt beschouwd dat de voordelen van deze geneesmiddelen meer dan kwaad. Maar kijk naar de lijst van bijwerkingen, waarvan vele onomkeerbare gevolgen. Engage in een "zuivere" sport en leven een volledig gezond leven.
Last update: December 22, 2016