Wat kan Erectieproblemen veroorzaken?

Posted by on June 27, 2019 . .

Een zwakke erectie is nog geen onmacht, maar zijn voorbode. Een van de symptomen is dat de penis, wanneer hij wordt opgewekt, traag blijft en het vermogen om geslachtsgemeenschap uit te voeren verloren is. In dit geval kunnen de redenen twee eigenschappen zijn - op basis van fysiologische stoornissen en psychologische afwijkingen. In elk geval is een zwakke erectie voor elke man een reden tot bezorgdheid wanneer het noodzakelijk is om een specialist te raadplegen om de oorzaak van ongemak te bepalen en deze op tijd te elimineren.

Een normaal seksleven is niet alleen een belofte van de gezondheid van de man, maar ook een garantie voor het welzijn van de familie en vertrouwen in de eigen levensvatbaarheid van de man. Volgens medische statistieken lijdt ongeveer 40% van de mannelijke bevolking aan wisselende mate van erectie, en deze afwijking van de norm wordt alleen jonger elk jaar. De reactie van mannen op dit fenomeen kan het meest onvoorspelbaar zijn, dus na erectieproblemen die zich gedurende een maand of twee voordoen, moet u een arts raadplegen en in geen geval zelfmedicatie krijgen. Om op de een of andere manier het beeld te verduidelijken, laten we proberen de belangrijkste symptomen, oorzaken en methoden voor de behandeling van zwakke erecties te bepalen.

Erectie Pillen Kopen

De belangrijkste oorzaken van een zwakke erectie

Een zwakke erectie heeft, net als elke andere aandoening van het lichaam, bepaalde oorzaken - puur extern en zuiver intern - fysiologisch of psychologisch. Laten we stilstaan bij de meest voorkomende en karakteristieke.

Veroorzaakt externe eigenschappen

  1. Vervorming en anomalieën van de structuur van de penis, in het bijzonder de kromming ervan. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. Hoe deze kwaal kan worden geëlimineerd, zal een specialist aanzetten.
  2. Overgewicht veroorzaakt door stofwisselingsstoornissen, endocriene aandoeningen, evenals de aanwezigheid van slechte gewoonten. Er is de verwerving van uitwendige tekens: de cijfers voor het type vrouw-brede heupen en vergrote melkklieren, vetafzettingen in de buik, zwelling en slappe huid, gebrek aan haar in de lies en oksels.
  3. Traumatische letsels van de wervelkolom, hersenen en geslachtsorganen. Ruggenmergpathologieën veroorzaakt door ziekten zoals osteochondrosis, hernia, myositis.

Oorzaken van intrafysiologische eigenschappen

  1. Aandoeningen van het endocriene systeem, gecompliceerd door diabetes en erectiestoornissen. Hormonale onbalans.
  2. Hart- en vaatziekten, verergerd door de schending van de uitstroom van veneus bloed, atherosclerose en cholestitis.
  3. Aandoeningen van het urogenitale systeem, gecompliceerd door pathologieën van de prostaat, infectieuze en geslachtsziekten.
  4. Ziekten van inwendige organen, waaronder chronische aandoeningen van de lever, de nieren en het maagdarmkanaal.

Oorzaken van psychologische eigenschappen, inclusief die geassocieerd met het centrale zenuwstelsel

  1. Stress en ruzie op basis van familieproblemen, emotionele overbelasting, complexen en angst om te wachten op falen op seksuele gronden.
  2. Pathologieën van het zenuwstelsel, waaronder zoals de ziekte van Parkinson, epilepsie, multiple sclerose.

Oorzaken van medicinale en narcotische eigenschappen

  1. Overmatig gebruik van antidepressiva en antispasmodica, diuretica en antihypertensiva die de testosteronniveaus verlagen en erecties verzwakken.
  2. De constante behoefte aan psychotrope stoffen, de zogenaamde drugsverslaving, die op zijn beurt het urinewegstelsel treft en de erectiele functie remt.

Vaak is er een combinatie van verschillende redenen, zowel fysiologische als psychologische eigenschappen. In dit geval is het noodzakelijk om de oorzaak te achterhalen, wat het begin was van een verzwakking van de erectie. Soms kan de gebruikelijke zenuwinzinking hormonale verstoringen veroorzaken en tot verstoringen van het endocriene systeem leiden, die op hun beurt de afname van potentie en erectie zullen beïnvloeden.

Er zijn meer prozaïsche opties, wanneer de oorzaak van een verzwakte erectie aan de oppervlakte ligt. Dus het gebrek aan opwinding bij een man kan worden veroorzaakt door de onaantrekkelijkheid van haar partner. In dit geval heeft puur subjectieve waarneming niets te maken met fysieke of psychologische afwijkingen.

Symptomen van een slechte erectie

Erectiestoornissen , zo niet om de ontwikkeling ervan te stoppen, kunnen uiteindelijk leiden tot impotentie en daarmee tot het onvermogen om een volledig seksleven te leiden. Daarom is het belangrijk om op tijd een zwakke erectie te herkennen, die voornamelijk wordt gediagnosticeerd door het aantal mislukkingen tijdens geslachtsgemeenschap. In het geval dat een van de vier seksuele handelingen niet volledig voltooid is, kunnen we spreken van een zwakke erectie. Welke andere symptomen kunnen erectiele problemen bepalen? Een van de belangrijkste functies zijn de volgende:

  • de penis verliest zijn hardheid en blijft traag tijdens de hele geslachtsgemeenschap
  • lul goot bloed maar niet de moeite waard
  • met het optreden van opwinding en seksuele begeerte is er geen erectie tijdens geslachtsgemeenschap, of verliest de penis zijn hardheid onmiddellijk na verschillende wrijvingen

Al deze symptomen zijn uitgesproken fysiologisch. Als een oppositie tegen hen, is het mogelijk om aan te halen dat tijdens de normale erectie de penis zijn vechttoestand gedurende de hele seksuele daad moet handhaven.  

Naast de zichtbare symptomen kunnen er secundaire symptomen zijn die niet zo voor de hand liggen. Ze hebben betrekking op de psychologische houding waarmee de partner geslachtsgemeenschap heeft. Een van de voor de hand liggende tekenen kan zijn:

  • verlies van interesse in een vrouw als een seksueel object en seks als zodanig
  • gebrek aan onvrijwillige erectie in de ochtend
  • verlies van erectie tijdens het voorspel
  • verzwakking van seksueel verlangen en erectie tijdens geslachtsgemeenschap

Naast de symptomen die direct verband houden met de manifestatie van een zwakke erectie, kunnen er zogenaamde  uitlokkende symptomen zijn die kenmerkend zijn voor een bepaalde aandoening of ziekte, die kan leiden tot een verzwakking van de erectiele functie. In dit geval moet u op de volgende verschijnselen letten:

  • algemene fysieke uitputting,  als gevolg van ontoereikende voeding en zware lichamelijke arbeid, evenals het handhaven van een te intens seksueel leven, waarin het lichaam geen tijd heeft om te herstellen
  • middenvaatziekten,  waarbij het uithoudingsvermogen van het lichaam afneemt, de bloedtoevoer naar de bekkenorganen, inclusief de geslachtsorganen
  • schildklier- en hypofyseziekten die  hormonale onbalans inhouden, een daling van de testosteronniveaus en een afname van de seksuele functie
  • goedaardige en kwaadaardige formaties van de hypofyse,  die verantwoordelijk zijn voor de productie van mannelijke hormonen
  • disfunctie van het ruggenmerg, als  gevolg van verwondingen, osteochondrose, hernia, myositis, waarbij de bloedcirculatie in de bekkenorganen is aangetast
  • ziekten van het urogenitale systeem  waarbij ontstekingsprocessen organen zoals de nieren en blaas, prostaatklier en urethra treffen en leiden tot spier- en seksuele zwakheid
  • hersenbloedingen bij hoofdletsel  waarbij communicatie met zenuwuiteinden die verantwoordelijk zijn voor libido en erectie is verbroken

Tegelijkertijd is een zwakke erectie typisch voor veelvoorkomende ziekten zoals diabetes mellitus, cholecystitis en epilepsie. Het kan ook verschijnen op de achtergrond van verkoudheid en infectieziekten en verschijnt als een complicatie.

Zwakke erectie kan ook worden veroorzaakt door het nemen van seksueel destabiliserende medicijnen, zoals anti-epileptica en hormonale geneesmiddelen, antipsychotica en anabole medicijnen. Een negatieve reactie van het lichaam op deze medicijnen en zal dienen als een symptoom voor de detectie van een ongewenst effect in de vorm van een verzwakte erectie.

Behandelmethoden

Wanneer moet ik mij wenden tot behandeling voor zwakke erecties? Allereerst met regelmatige manifestaties van seksuele impotentie - als een lid in één van de drie gevallen niet opstond, als de erectie tijdens een van de drie seksuele handelingen verdween.

In een dergelijke situatie is het onmogelijk om te doen zonder een diagnose, die begint met het eerste bezoek aan de arts, wanneer hij naar de patiënt luistert en probeert de aard van de oorzaak van de verzwakking van de erectie vast te stellen. In dit geval zal de stoornis niet alleen helpen bij het vaststellen van de fysieke conditie van het geslachtsorgaan, maar ook een aantal procedures die door dezelfde androloog en uroloog nodig zullen zijn om de diagnose te verduidelijken, namelijk:

  • hormoontests
  • urethrale uitstrijkjes voor genitale infecties
  • echografisch onderzoek van de bekkenorganen
  • anaal onderzoek van de prostaatklier en innervatie van de penis
  • computertomografie van de nieren en blaas
  • cavernosografie van de penis

De gegevens van deze analyses en onderzoeken zullen de staat van bloedstroming in de holle lichamen van de penis en de sterkte van zijn veneuze uitstroom, de algemene gezondheid van de vaten, hun elasticiteit en openheid, evenals de geleidbaarheid van neurale impulsen vaststellen.

Naast de methoden voor een gericht onderzoek van de organen van het urogenitale systeem, worden ook een aantal aanvullende analyses ingediend: algemene en biochemische analyse van bloed, urine en zaadvocht.  

Behandeling van de onderliggende oorzaak van een verzwakte erectie is meestal niet genoeg om een enkele ziekte te behandelen. Meestal wordt een complexe behandeling voorgeschreven, waarbij verschillende parameters tegelijkertijd worden genormaliseerd: hormonale achtergrond en bloedstroom, eliminatie van ontstekingsprocessen en bestaande pathologieën. 

Een van de meest voorkomende methoden voor het behandelen van zwakke erecties zijn de volgende:

  • Fysiotherapie procedures.  Ze dragen bij aan het herstel van de bloedstroom in de bekkenorganen, de verzadiging van de weefsels met zuurstof, het herstel van de spieractiviteit. Dit zijn vacuümtherapie en shockgolfbehandeling, massage van de prostaatklier en een reeks oefeningen op het Kegel-systeem, mineraalbaden en moddertherapie.
  • Therapeutische oefening. Een aantal speciale oefeningen gericht op het versterken van de bekkenspieren en het normaliseren van de bloedtoevoer naar zijn organen.
  • Medicamenteuze therapie. Het gebruik van medicijnen werkt om de bloedstroom in de penis te verhogen en de testosteronniveaus te verhogen vanwege hormoonvervangende stoffen.
  • Het gebruik van voedingssupplementen en traditionele geneeskunde. Hun actie is gericht op het vergroten van de potentie en het verbeteren van de erectie, evenals het verbeteren van de algemene fysieke conditie en het versterken van het immuunsysteem.
  • Psychotherapeutische correctie. Met de hulp van een psycholoog, een seksuoloog en een neuropatholoog worden de aandoeningen en stoornissen die erectiestoornissen veroorzaken overwonnen.
  • Chirurgische interventie, inclusief falloprosthetics,  als een radicale methode om de erectie te herstellen na een ineffectief therapeutisch verloop van de behandeling.  

De meest gebruikelijke en snelste methode om zwakke erecties te behandelen, is natuurlijk medicatie. Het zal helpen om te gaan met ontstekingsprocessen en problemen met de bloedsomloop, het niveau van het mannelijke hormoon verhogen en de erectie stimuleren. Een van de meest effectieve tools zijn:

  • Remmers,  Viagra, Cialis, Levitra-tabletten, die zorgen voor bloedverzadiging van de penis, hebben een stimulerend en therapeutisch effect.
  • Injecties van testosteron, waarvan de  actie gericht is op het herstellen en versterken van de erectie, verlenging van geslachtsgemeenschap. Injecties met papaverine,  die rechtstreeks in het holle lichaam van de penis worden gemaakt en die het werk van de zenuwuiteinden stimuleren en de erectie versterken.
  • Ontstekingsremmende kaarsen  worden gebruikt om ontstekingen in de prostaatklier en testikels te verlichten. Het therapeutische effect is te wijten aan prostaglandine E1, dat de symptomen van erectiestoornissen blokkeert.
  • Intracavertische injecties die  direct in het lichaam van de penis worden ingebracht en in de kortste tijd de meest ernstige erectiestoornis corrigeren.

Niet minder effectief bij het herstellen van erecties zijn  tincturen en afkooksels op medicinale planten en kruiden (ginseng, citroengras, moeras paardestaart, sint-janskruid, brandnetel, enz.), Die geen direct effect hebben, maar met een regelmatig verloop van kruidengeneeskunde een langdurig effect hebben.

Massage van de prostaatklier  is een andere methode om de veneuze uitstroom in het genitale gebied te stimuleren. Deze behandelmethode helpt stagnatie in het bekkengebied te voorkomen.

Vacuümtherapie , die wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal apparaat in de vorm van pompen. Zijn actie is gericht op het verhogen van de bloedtoevoer naar de penis en de verzadiging van zijn weefsels met zuurstof.

Psychotherapie.  Deze methode van behandeling van zwakke erectie wordt gebruik voor ernstige psychogene stoornissen. Sessies worden uitgevoerd door een ervaren psycholoog of seksuoloog die de oorzaken van de angsten van een man voor hun eigen seksuele inconsistentie identificeert en deze op tijd elimineert. De taak van specialisten is om de patiënt uit een stressvolle toestand te halen, hem gemoedsrust en zelfredzaamheid te geven.

Fysiotherapie.  Het gaat om een complex van fysieke oefeningen, gericht op het versterken van de spieren van de bekkenbodem. Tegelijkertijd wordt de bloedtoevoer naar de inwendige organen van het bekken verbeterd.

Met alle verschillende methoden om zwakke erecties te behandelen, zijn de aanbevelingen van artsen beperkt tot het gebruik van complexe behandelingen, die verschillende complementaire methoden combineren. In het geval van diabetes is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de oorzaak te elimineren, de ziekte zelf te behandelen en, samen met het, gezondheidsprocedures uit te voeren om de erectie te verbeteren.

Waarom hebben mannen erectieproblemen?

Het is een vergissing om te veronderstellen dat de problemen van een zwakke erectie uitsluitend samenhangen met veranderingen in de leeftijd en fysieke kwalen. Dikwijls wordt erectiestoornis tijdens geslachtsgemeenschap veroorzaakt door aangeboren anatomische kenmerken, hormonale en psycho-emotionele aandoeningen, ziekten van het centrale zenuwstelsel, pathologieën van het cardiovasculaire en urinaire systeem, hormonale onbalans.  

Factoren die erectieproblemen nog meer kunnen veroorzaken. Daarom, aangezien de oorzaken als de meest voorkomende ziekten moeten worden beschouwd, is een van de complicaties een schending van de erectiele functie. Onder de voorboden van zwakke erectie:

  • hart- en vaatziekten, inclusief atherosclerose
  • hormonale verstoringen, verergerd door een daling van testosteron en diabetes
  • verwondingen en neoplasmata in de hersenen en het ruggenmerg
  • nierfalen en prostatitis
  • bronchiale astma
  • ziekten van de schildklier

Onder de psychologische factoren die leiden tot een afname van erectiele eigenschappen, kan het volgende worden opgemerkt:

  • emotionele overbelasting en stress als gevolg van gebrek aan slaap en chronische nerveuze vermoeidheid
  • depressie, waardoor hun eigen gevoel van eigenwaarde wordt verminderd en een gevoel van onverschilligheid wordt geboren
  • het syndroom van wachten op falen, waardoor er angst is om hun seksuele insolventie te vinden op het moment van intieme intimiteit en de herhaling van het desastreuze scenario

Hoe dan ook, als je de oorzaak kent van zijn zwakte in termen van erectie, is er alle kans om het te elimineren. Het is belangrijk om de meest correcte en effectieve manier te kiezen.

Neurologische oorzaken

De neurologische oorzaken van een zwakke erectie kunnen zowel erfelijk genetisch van aard zijn als het gevolg zijn van verwondingen. Met de nederlaag van het centrale zenuwstelsel en de perifere zenuwuiteinden is er een opening in het verband tussen de pulsen die de hersenen sturen en de holle lichamen van de penis. Als gevolg hiervan is een erectie slecht gedefinieerd of komt deze helemaal niet voor.

Psychologische oorzaken van erectiestoornissen kunnen ook neurologisch van aard zijn. Als je er een vindt, heb je misschien de hulp van niet alleen een psycholoog, maar ook een neuropatholoog nodig. Zijn taak is om de oorzaak en het "breekpunt" te bepalen, waardoor de impuls zijn doel niet bereikt. De oorzaken kunnen spinale aandoeningen zijn - osteochondrose, hernia, myositis ... of pathologieën van het zenuwstelsel, waaronder CZS-infecties, degeneratieve ziekten (de ziekte van Parkinson), epilepsie, multiple sclerose.   

Erectiestoornissen van de neurologische orde kunnen worden veroorzaakt door processen in de hersenen die mislukken als gevolg van verwondingen, hematomen, verschillende soorten tumoren en zich kunnen ontwikkelen met onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenvaten, waarin dyscirculatoire encefalopathie optreedt.

Met de nederlaag van de seksuele centra van het ruggenmerg, de zogenaamde spinale impotentie optreedt. Als we de waarschijnlijkheid van erectiestoornissen als gevolg van aandoeningen en ziekten van de hersenen en het ruggenmerg vergelijken, dan treedt er met ruggenmergletsel vaak erectiestoornissen op.   

In elk geval kan de verbetering van de erectiele functie alleen optreden wanneer de onderliggende neuropathische oorsprong wordt geëlimineerd.

Tags: wat kan erectieproblemen veroorzaken Last update: June 28, 2019